Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Yoga oefeningen voor thuis. Fit met yoga!

Yoga oefeningen voor thuis. Fit met yoga!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wil je fit worden en tegelijkertijd je lichaam en geest in balans brengen? Dat kan met yoga! De yoga oefeningen voor thuis die we in dit blog gaan bespreken zijn iedere dag in te plannen. Zo kan je bijvoorbeeld ‘s ochtends wanneer je uit bed komt de dag lekker fris beginnen of de dag afsluiten met een heerlijke yoga sessie! Maar wat is yoga nou eigenlijk precies? En wat kan yoga voor jou en jouw balans betekenen? Nou ik kan je zeggen, heel veel!

Yoga oefeningen voor thuis

Yoga kan ook heel eenvoudig thuis uitgevoerd worden door middel van yoga oefeningen voor thuis. Het is een heerlijke manier om lekker in je vel te komen zitten en tegelijkertijd te werken aan je gezondheid! Hier volgen een aantal fijne yoga oefeningen die je heel gemakkelijk thuis kunt doen.

  • Wanneer je thuis yoga wilt gaan beoefenen is de Zonnegroet een goede oefening om mee te beginnen. De Zonnegroet bestaat uit meerdere houdingen en dit is een fijne oefening om in de ochtend te doen. De Zonnegroet bestaat uit houdingen waardoor de ademhaling en beweging in een goede balans samenwerken en helpen je vol energie te ontwaken.
  • Een goede aanvulling op de Zonnegroet zijn de Krijger, de Driehoek en bijvoorbeeld de Omgekeerde zijwaartse hoekhouding.
  • Yoga oefeningen voor thuis kunnen worden onderscheid in de meest ideale oefeningen voor de ochtend, zoals hierboven beschreven, en fijne oefeningen voor in de avond. Oefeningen voor in de avond zijn er vooral op gericht om je te laten ontspannen en relaxen voor het slapen en de oefeningen voor in de ochtend helpen je de dag fris en vol energie te beginnen.
  • De Liggende Vishnu en de Dalende Held zijn zeer fijne oefeningen om optimaal te ontspannen. Ook de Liggende Tang en de hoofd-naar-knie houding zijn fijne yoga oefeningen voor in de avond. Voor de meer ervaren yogi zijn de Schouderstand en de Hoofdstand hele goede oefeningen om je te garanderen van een goede nachtrust!
  • Als extra tip wil ik je meegeven dat het aan te raden is om de yoga houdingen in de avond iets langer aan te houden. Op deze manier kun je je beter focussen op je ademhaling en op een rustig tempo je yoga oefeningen/ houdingen beetje bij beetje in kwaliteit te verbeteren.

Wat is yoga?

Yoga is een hele fijne manier om te werken aan je fitheid en balans. Yoga werkt ook erg ontspannend en helpt je meer bewust te worden van je lichaam, gedachten én je omgeving! Een grote diversiteit aan oefeningen helpen je om gezond door het leven te gaan. Daarnaast is het beoefenen van yoga een geweldige manier om meer bewust te worden en te leven.

yoga oefeningen voor thuis, wat is yogaBen je van plan met yoga te gaan beginnen aan de hand van bovenstaand yoga oefeningen voor thuis? Lees dan eens ons blog “Yoga oefeningen voor beginners“. Misschien dat je over een tijdje het wel ziet zitten om deze yoga oefeningen buiten te gaan uitoefenen! Dat is namelijk een geweldige manier om aan je fitheid, balans en gezondheid te werken en tegelijkertijd van de voordelen van de buitenlucht te genieten.

Bronnen: BeterSport, YogaNederland