Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Yoga nidra meditatie. Het effect van een paar uur slaap!

Yoga nidra meditatie. Het effect van een paar uur slaap!

yoga nidra meditatie, ontspanning yoga

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ben je een slechte slaper of ben je vaak rusteloos? Dan is yoga nidra meditatie een hele fijne manier om meer rust te krijgen en beter in slaap te komen ’s avonds! Wanneer je aan de slag gaat met deze vorm van yoga en meditatie zul je merken dat je meer ontspanning in je lichaam gaat voelen. Niet alleen zul je je meer ontspannen gaan voelen. Je zal lekkerder in je vel zitten, minder snel geïrriteerd zijn en je kunt je beter focussen!

Yoga nidra meditatie. Wat is het?

Yoga nidra meditatie wordt ook wel slaap meditatie genoemd. Nidra betekent letterlijk “yoga slaap” of “slaap van de yogi”. Yoga nidra meditatie is rond 1950 ontwikkeld in India. Zoals je misschien weleens hebt gemerkt bestaat er een fase tussen echt diep in slaap zijn en wakker. Deze staat kan ook bereikt worden met yoga nidra meditatie. Door je hoofd geheel leeg te maken en je lichaam en geest compleet te ontspannen. Hierdoor voelt het na deze meditatie alsof je een paar uurtjes hebt geslapen! Je hebt nieuwe energie, een rustiger hoofd en meer creativiteit. Daarnaast zul je een betere concentratie opmerken en zelfs meer liefde voor jezelf! Dat is natuurlijk ook erg belangrijk om lekker in je vel te zitten!

Ontspanning met deze vorm van yoga!

Yoga nidra meditatie is geheel gericht op ontspanning! Ervoor zorgen dat je weer helemaal opgeladen door kunt en compleet in één lijn bent met je bewustzijn. Hoe heerlijk zou het zijn om je iedere dag heerlijk te voelen, lekker ontspannen te zijn en volledig gefocust met alle creativiteit van de wereld? En dat nog eens met een heerlijk gevoel? Ja, ik denk dat we het antwoord daarop wel weten, dat voelt goed! Tegenwoordig is iedereen druk. Iedereen wordt blootgesteld aan een teveel aan stress en eigenlijk hebben de dagen te weinig uren om alles voor elkaar te krijgen wat er allemaal moet gebeuren. Wanneer je positief in het leven staat kom je er wel doorheen. Soms is het moeilijk om positief te blijven en stress-vrij te leven. Geloof me, het kan! Ook al heb je het druk, de manier waarop je je voelt gedurende dag kan je zeker beïnvloeden. Je kan er bijvoorbeeld op gaan letten dat je ontspannen blijft.

yoga nidra meditatie, ontspanning yogaBen je benieuwd hoe meditatie en yoga je nog meer kunnen helpen om een rustiger gevoel te krijgen en een ontspannen lichaam en geest? Lees dan eens ons blog “Meditatie ontspanning”.

Bronnen: Happinez, LiefdevoorLeven

 

Bekijk ook: