Yoga ademhaling: leef in het hier en nu

yoga ademhaling, yoga ontspanning

Yoga beoefenen is een ideale manier om meer in balans te komen, om lichaam en geest op één lijn te krijgen. Yoga ademhaling is een onderdeel van yoga en is erg belangrijk als je bewust wilt zijn van wat er in je lichaam gebeurd. Je zal je verbazen over wat je lichaam en geest allemaal kunnen! Met yoga is het mogelijk om een bepaald niveau van ontspanning te ervaren, waardoor je meer in het hier en nu zult kunnen leven en zult kunnen genieten van alle mooie kenmerken van het leven. Hoe klein deze ook zijn.

Yoga ademhaling

Al zou je het niet snel denken, maar een correcte ademhaling, kan veel voor je lichaam en je humeur doen! Door een foute manier van ademhaling kun je gestresst raken, je kan onrust ervaren, erg moe zijn en zelfs spanningsklachten krijgen zoals angst! Dat wil je toch helemaal niet? Misschien heb je al weleens te maken gehad met spanning, angst en stress en wil je er graag vanaf. Dat kan zeker, als je ademhalingsoefeningen gaat doen. Yoga ademhaling is hier onderdeel van en zorgt voor een optimale rust en gezonde (buik) ademhaling. Hieronder een voorbeeld van een goede yoga ademhalingsoefening:

  • Ga rechtop zitten met je voeten op heupbreedte, plat op de grond.
  • Ontspan je rug, je schouders, je borst, je benen en ga zo al je lichaamsdelen één voor één af.
  • Leg je hand op je buik en duw met je in-ademhaling je hand naar voren. Je hoeft dit niet overdreven te doen, laat je ademhaling jou leiden en geef deze de ruimte door je lichaam te ontspannen.

Een juiste yoga (buik) ademhaling is er een die je je haast niet opmerkt. Je lichaam doet het automatisch. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je een correcte buik-ademhaling krijgt? Probeer zoveel mogelijk te ontspannen over de dag heen. Wanneer je voelt dat je met gespannen schouders staat of zit, ontspan deze dan. Heb je een gehaast gevoel? Probeer te ontspannen. Het kan even duren voordat je het doorhebt, maar je zult na een tijdje merken dat je steeds meer en gemakkelijker kunt ontspannen.

Yoga ontspanning

Bewust yoga en ontspanning opzoeken, naast de yoga ademhaling en de yoga ontspanning, iedere dag bezig zijn met een goede balans in je leven. Dit alles zal ervoor zorgen dat je steeds beter in je vel zult komen te zitten. Stress blijft altijd op de loer liggen, maar wanneer je goed voor jezelf zorgt en zorgt dat je (zelfs in stressvolle situaties) rustig blijft dan ben je al een heel eind! Ga ervoor, kom lekker in balans en wees gelukkig!

yoga ademhaling, yoga ontspanning Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om je lichaam meer in balans te krijgen? Lees dan ook eens ons “Bewust leven” blog!

Bronnen: Yoga Online, Bewust Leven.