Wat is de natuur en waarom voelt het zo goed?

Groene vlaktes, bossen met gigantische bomen, afgelegen stranden en het gezellige kleurrijke park in de stad. Het doet ons goed en geeft ons een goed gevoel. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat is de natuur, wat is de definitie van natuur en waarom zijn we er eigenlijk zo dol op en gaan we zo graag naar buiten?

Wat is de definitie van natuur?

Velen van ons vinden het heerlijk, de natuur en even in de buitenlucht zijn. Maar wat is de definitie van natuur? Het is niet alleen het buiten zijn, maar ook de prachtige kleuren van de natuur, de frisse lucht en de heerlijke geuren die de natuur geeft en de rustgevende omgeving! We worden er gelukkig van en komen even helemaal tot rust. Heerlijk!

De drukke stad

Wanneer je tiener bent, studeert, erg druk bent of gewoon van drukte houdt ga je eenvoudig op in de eindeloze drukte van de stad. Misschien ben je er geboren of misschien juist niet waardoor je erg van de stad en de drukte die het meebrengt houdt. Een sociaal leven is eenvoudig en er is veel te doen, je hebt er natuurlijk zo goed als alles! Wie houdt van mensen en drukte zit goed in de stad. Het grote nadeel van een grote stad is alleen dat je nooit echt hoeft te zijn. De stad heeft veel te bieden, maar slokt je tegelijkertijd ook als het ware op. Je agenda staat bomvol en voor de aankomende maanden volgepland. Voor je het weet ben je weken, maanden en zelfs jaren verder. Waarna je het gevoel kunt hebben van “wat heb ik nou eigenlijk al die tijd gedaan?”. En dat is natuurlijk erg zonde. Je bent niet meer, je leeft eigenlijk een beetje op de automatische piloot en staat niet echt stil bij alle momenten! Als je in de stad woont is er vast ook wel ergens een mooi park of een stukje natuur in de buurt, ga daar eens heen en geniet ook eens van de rustgevende natuur zonder er te ver voor op stap te hoeven!

wat is de natuur, definitie van natuurHeb je behoefte aan meer natuur in je leven? Dan kun je ook altijd lekker buiten gaan sporten in bijvoorbeeld het lokale park! Lees hier meer over in ons blog “Sporten in de buitenlucht” en ga lekker naar buiten!

Bronnen: BedRock, Happinezz, ModernNature