Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Wandelen in de natuur. Gezond en heerlijk!

Wandelen in de natuur. Gezond en heerlijk!

Gemiddelde leestijd: 1 minuten

Wandelen in de natuur. Lekker even helemaal tot rust komen! Misschien ga je graag alleen aan de wandel om even helemaal tot rust te komen. Misschien ga je graag met je gezin of samen. Een korte wandeling kan vaak al genoeg effect hebben om jou te laten ontspannen en de stress van de dag of week van je af te laten glijden. De natuur is een heerlijke omgeving om te genieten en jezelf in balans te brengen met jezelf en met de natuur! De frisse lucht is erg gezond en daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat groen een kalmerende werking heeft. Bovendien wordt je door te wandelen fitter, je lichaam wordt voorzien van een gezonde dosis vitamine D en heeft vele voordelen op het gebied van het functioneren van lichaam en geest.

Wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur heeft, zoals je wel al hebt begrepen, veel voordelen. Misschien wil je wel graag het gevoel van tot rust komen en ontspannen in de natuur, maar heb je weinig tijd. Ga dan eens kijken naar de natuur in en om jouw woonplaats! Dan ben je toch even omringd door natuur! Door even een korte wandeling te maken kan je de stress van de dag loslaten en ontspannen.

Een korte of lange wandeling

Een langere tijd wandelen in de natuur is natuurlijk heerlijk, maar een korte wandeling heeft ook een goed effect op je gezondheid en balans. Zeker als iedere dag een wandeling maakt! Iedere dag een korte wandeling is misschien nog wel beter dan dat je eens in de week of twee weken lange tijd gaat wandelen in de natuur. Natuurlijk ligt de mate van wandelen vaak aan de beschikbare tijd die je hebt. Iedere dag bewegen is erg gezond. Je kan bijvoorbeeld ook lekker naar het park gaan! Frisse lucht bevat meer zuurstof, wandelen in de natuur en buitenlucht stimuleert je zintuigen en triggert je brein en geest!

wandelen in de natuur, korte wandelingWil je van de voordelen profiteren die de natuur je te bieden heeft? Ga dan lekker wandelen! Lijkt het je ook wel wat om naast het wandelen in de natuur lekker te gaan sporten in de frisse buitenlucht? Lees dan eens ons blog “sporten in de buitenlucht“!

Bronnen: Wandelmagazine, natuurenjij, inbalans, mensennatuur