Waarom is bewegen belangrijk? Alle redenen op een rijtje!

beweging is gezond. Maar waarom is bewegen zo gezond?

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal eigenlijk wel. Maar waarom is bewegen belangrijk? Je lichaam functioneert het beste wanneer je in balans bent, zowel fysiek als mentaal. Je zou juist denken dat sporten en voldoende bewegen je energie neemt, maar juist het tegenovergestelde is waar! Van bewegen krijg je juist méér energie, word je fitter en zit je lekkerder in je vel. Je humeur zal ook een boost richting positiviteit krijgen!

Bewegen is belangrijk voor je fysieke gezondheid

Waar voldoende ontspanning belangrijk is voor je gezondheid, is genoeg inspanning eveneens net zo belangrijk. Een juiste balans tussen deze twee is ideaal voor een optimale gezondheid, van binnen en buiten. Waarom is bewegen belangrijk? Hieronder 5 redenen waarom bewegen belangrijk is voor je fysieke gezondheid:

1. Goed en fit gevoel

Ten eerste is regelmatig bewegen goed voor je bloedsomloop en je ademhaling. Met een goede bloedsomloop en ademhaling voorkom je allerlei kwalen en zal je je goed en fit voelen.

2. Lekker in je vel door meer te bewegen

Het kan zijn dat je wilt afvallen of misschien wel aankomen, dan is voldoende beweging natuurlijk ook essentieel om een mooi gevormd lichaam te verkrijgen. Door onder- en overgewicht te voorkomen zal je een gezonde uitstraling hebben en niet te vergeten; je zal je ook lekkerder in je vel voelen!

3. Versnelling van je metabolisme

Door voldoende te bewegen verbrand je meer calorieën, je conditie verbetert en je zal spiermassa opbouwen. Dit alles is een teken voor het lichaam om in een hogere versnelling te gaan functioneren, waardoor de voeding die je tot je neemt optimaal opgenomen kan worden.

4. Minder stress

Doordat je meer gaat bewegen zal je lichaam meer van bepaalde stofjes gaan aanmaken, zoals endorfine en dopamine. Deze neurotransmitters geven je een fijn gevoel, waardoor je beter bestand bent tegen stress en zorgen.

5. Meer bewegen voor meer zelfvertrouwen

Omdat je je door beweging beter in je vel gaat voelen, zal ook je zelfvertrouwen stijgen. Je vindt je lichaam mooier, je voelt je fit en beleeft minder stress. Allemaal ingrediënten voor een positief humeur en meer zelfvertrouwen! Gelukkig, goed in je vel, waarom is bewegen belangrijkBen je zoekende naar goede redenen om vandaag nog te beginnen met sporten? Zoals je nu wel weet is beweging niet alleen belangrijk voor onze gezondheid, maar ook zal je uitstraling en je humeur een enorme boost krijgen! Je krijgt meer energie, je voelt je beter in je vel en dat straal je uit. Je moet jezelf er even toe zetten (én volhouden!), maar in beweging komen en blijven heeft alleen maar enorm veel voordelen! Wil je meer info en tips over sport en beweging? Kijk dan ook eens op deze blog: Beweging, gezond en fit door het leven! Bronnen: nlbewustgezond