Voordelen wandelen. Lekker aan de wandel!

Lekker wandelen met je gezin, kinderen of vrienden. Of misschien ga je liever even alleen een stukje aan de wandel? Het kan natuurlijk allemaal. Wandelen is niet alleen erg fijn en gezellig, maar is ook erg gezond! Er zitten veel voordelen aan wandelen zoals frisse lucht en beweging. Een stukje wandelen kan eigenlijk overal. Ons land heeft vele mooie stukken natuurgebied, stranden en duinen, bossen en niet te vergeten de aangelegde parken in onze steden en dorpen! Wandelen is erg gezond voor je en helpt je daarnaast om je hoofd leeg te maken, lekker even een momentje te genieten en frisse energie op te nemen.

Voordelen wandelen

Wanneer je even een stukje gaat wandelen sta je er misschien niet gelijk bij stil hoe gezond wandelen voor je is. Wandelen heeft echt vele voordelen voor je lichaam! Zowel geestelijk als lichamelijk. Hieronder een aantal voorbeelden van de voordelen van wandelen;

  • frisse lucht. Je lichaam heeft behoefte aan frisse buitenlucht! Verse zuurstof helpt je lichaam te zuiveren en zorgt ervoor dat je lichaam beter zijn werk kan doen en afvalstoffen kan afvoeren.
  • vitamine D. Vitamine is nodig om je lichaam te helpen voldoende calcium op te nemen. Hierdoor is vitamine D erg belangrijk voor de groei en het behoud van sterke botten en tanden. Ook speelt vitamine D een grote rol bij een goede werking van het immuunsysteem en je spieren.
  • beweging. Nog een van de grote voordelen van wandelen. Doordat je tijdens het wandelen in beweging bent draagt dit bij aan een goed bewegingspatroon. Bewegen is erg goed voor je en tijdens het wandelen gebruik je dan ook vele spieren. Wandelen draagt ook bij aan een goede bloedsomloop.
  • hoofd leegmaken. Doordat je tijdens het wandelen kunt genieten van de natuur en eventueel de mensen om je heen kun je gemakkelijker je hoofd leegmaken. Lekker even helemaal niks, gewoon genieten. Wandelen draagt hierdoor bij aan een vermindering van stress en geeft je een gelukkig en fijn gevoel.

Wandelen met je man of vrouw en kinderen

Ga je niet graag alleen wandelen? Ga dan lekker wandelen met je man of vrouw en je kinderen! Wandelen heeft niet alleen vele voordelen voor jou, dat geldt natuurlijk ook voor je gezin! Misschien kan de hond ook wel gezellig mee! Een tijdje wandelen in het bos, door de duinen of langs het strand brengt al vele voordelen met zich mee voor je gezondheid. Daarnaast ben je ook gewoon lekker even weg en kan je een momentje genieten van alles wat de natuur je te bieden heeft!

voordelen wandelen, wandelen met kinderenDe vele voordelen van wandelen weet je. Maar ga het niet alleen doen omdat je misschien vindt dat het moet. Niks moet natuurlijk! Wandelen is naast gezond ook gewoon heel erg lekker en leuk. De natuur doet je gevoel ook erg veel goed en dat is natuurlijk ook erg belangrijk! Wil je meer weten over waarom we ons zo aangetrokken voelen tot de natuur? Lees dan ons blog “Wat is de natuur en waarom voelt het zo goed?” eens!

Bronnen: SoChicken, VoedingsCentrum, NatureCalls