Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Volle maan meditatie. Heeft het echt effect?

Volle maan meditatie. Heeft het echt effect?

volle maan meditatie, mediteren aarden

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wanneer je weleens mediteert heb je vast al de grote voordelen ontdekt die mediteren met zich meebrengt. Top! Je kan even aarden met de wereld en jezelf weer opladen door te mediteren. Je bent weer helder en kan weer vol energie je leven leiden. Misschien heb je weleens gehoord dat een volle maan je meditatie nog een beetje sterker kunt maken. Is dat nou echt waar of is dit gezegde meer gebaseerd op een fabel? In dit blog gaan ik je hier alles over vertellen! Lees daarom lekker verder.

Mediteren en aarden

Wanneer je een drukke agenda hebt of veel aan je hoofd is het goed om regelmatig even te aarden. Maar wat is aarden precies en hoe voeg je het toe aan je momentje mediteren? Kan een volle maan meditatie helpen beter te aarden? Vergelijk aarden met de wortels van een plant. Ze zitten geworteld in de grond en zijn één met hun omgeving. Onderdeel van de wereld en de natuur. Door te aarden, ook wel gronden genoemd, komen we weer met beide benen op de grond in het hier en nu.

Meditatie om beter te aarden

Het mediteren kun je het beste op blote voeten doen zodat je de grond goed voelt. Stel je voor dat je verbonden bent met de aarde en dat de wortels vanuit je voeten de aarde (of de vloer) in lopen. Net als een plant of boom. Voel dat je stevig staat, dat geen briesje tot een harde wind je omver kan blazen. Breng je aandacht naar je omgeving. Hoor de geluiden om je heen, voel je wind of warmte of kou? Neem het allemaal waar. Breng nu de aandacht naar je lichaam. Hoe voelt je kleding? Wat voel je in je lichaam. Onthoud ook dat alles wat je voelt oké is. Kom langzaam weer terug naar je omgeving en neem de geluiden en alles om je heen in je op. Open vervolgens langzaam je ogen. Als het goed is voel je je nu meer verbonden met jezelf en met de aarde. Ook voel je je meer in het hier en nu. Wanneer je net begint met mediteren om beter te aarden kan het zijn dat je niet meteen al de effecten voelt. Hou even vol en blijf mediteren. Je zal zien dat het je steeds beter af zal gaan!

Volle maan meditatie

En dan nu, heeft meditatie met volle maan echt effect? Een volle maan versterkt alles. Dit is wetenschappelijk bewezen. De maan heeft een enorm effect op de aarde. Wist je dat onder invloed van de zwaartekracht en de maan de oceanen bewegen? Stel je eens voor wat een enorme kracht dat is! Aangezien wij als mens voor een groot deel uit water bestaan kan je je wel voorstellen dat de maan dus ook invloed op ons heeft. Een volle maan versterkt alles, zowel positief als negatief. Zorg er dus voor dat je positief ingesteld bent rondom de volle maan. Zo zorg je ervoor dat je positiviteit alleen maar versterkt wordt. Dan nu het mediteren. Heeft een volle maan meditatie effect? Jazeker! Omdat de volle maan zoveel energie uitstraalt kan je tijdens het mediteren meer uit je meditatie halen. Ga het gewoon eens doen en ontdek zelf hoeveel verschil het voor jou maakt.

volle maan meditatie, mediteren aardenWil je meer lezen over de natuur en wat in harmonie met de natuur leven voor je kan betekenen? Lees dan eens ons blog “Wat is de natuur”.

Bronnen: Happinez, NatureforAll

 

Bekijk ook: