Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Sporten in de buitenlucht. Dichtbij de natuur!

Sporten in de buitenlucht. Dichtbij de natuur!

sporten in de buitenlucht, natuur en gezondheid

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Lekker naar buiten om te sporten. Sporten in de frisse buitenlucht is erg gezond en zorgt ervoor dat je je meer vrij voelt en meer in contact met de natuur. Alleen maar voordelen dus eigenlijk! Natuur en gezondheid zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar, want buitenlucht is nu eenmaal heel erg gezond. Ieder persoon heeft weleens het gevoel echt even naar buiten te willen. Puur omdat je dan echt even behoefte hebt aan wat frisse lucht. Lange tijd binnen zitten is iets waar de mens niet voor gemaakt is en waarom zou je iedere keer in de sportschool gaan sporten, wanneer dit voor een groot gedeelte ook buiten kan?

Sporten in de buitenlucht. De voordelen!

Buiten sporten geeft een gevoel van vrijheid, is leuk en je kunt van je omgeving je eigen outdoor-gym maken. Hieronder 5 voordelen van sporten in de buitenlucht en alle redenen waarom de natuur goed is voor je gezondheid!

  1. Aanmaak endorfine: wanneer je buiten gaat sporten zal je al gauw de zon tegenkomen. Hierdoor pak je direct gezonde zonnestralen mee en zelfs wanneer de zon niet schijnt heeft sporten in de buitenlucht veel meer voordelen dan binnen sporten. Zo heeft onderzoek aangetoond dat de zonnestralen uit de natuur een geweldig effect hebben op je gezondheid. Zonlicht heeft namelijk invloed op je hormoonstelsel en zorgt voor de aanmaak van endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Je schildklier wordt gestimuleerd en dit zorgt voor een meer energiek gevoel!
  2. Witte bloedcellen: door te sporten in de buitenlucht kom je, zoals al eerder vermeld, veel in aanraking met zonlicht, dit zorgt ervoor dat je meer witte bloedcellen aan zult maken, waardoor je lichaam beter bestand is tegen virussen en bacteriën. Daarnaast zorgt vitamine D uit zonlicht voor sterkere botten, een beter slaapritme en een fitter gevoel.
  3. Ontspannen gevoel: Het groen, de frisse buitenlucht, veel vrijheid en rust. De natuur zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel en stimuleert alle zintuigen. De natuur is erg goed voor je gezondheid zorgt voor minder stress en meer creativiteit. Sporten in de buitenlucht zorgt ook voor een verbetering van je humeur en een heerlijk energiek en fit gevoel!
  4. Buiten sporten is gratis! Wanneer je niet vaak genoeg de sportschool induikt kunnen de kosten van een onbeperkt abonnement aardig oplopen. Sporten in buitenlucht daarentegen kost je helemaal niets! Je kunt bankjes, bruggen en andere obstakels onderdeel maken van je sportroutine, een lekker rondje joggen door het park of heerlijk in het gras je yoga oefeningen uitvoeren.
  5. Een boost voor je lichaam en geest: je voelt je zelfverzekerder, energieker, kunt ruimte maken in je hoofd en je krijgt het gevoel dat je heel de wereld aankunt! Sporten op zich is al een echte boost voor je lichaam en geest, maar in de buitenlucht is deze boost alleen maar groter! Het enige waar je rekening mee moet houden als je buiten gaat sporten, is het weer. Maar ja, af en toe een sport- of hardloopsessie in de regen is ook weleens lekker toch?

Natuur en gezondheid

Sporten in de buitenlucht heeft als groot voordeel dat je direct de gezondheidsvoordelen van het in de natuur zijn meepakt! Sporten in de natuur is erg goed voor je gezondheid en zorgt ervoor dat je je weer helemaal fris en fruitig zult voelen, je zowel mentaal als fysiek een boost zult krijgen, maar ook je zintuigen, creativiteit en je motivatie worden gestimuleerd. Alleen maar voordelen dus!

sporten in de buitenlucht, natuur en gezondheidZet de stap naar een betere gezondheid en een fitter gevoel! Ben jij gemotiveerd om te gaan werken aan je droomlichaam en jouw ultieme doel in gezondheid? Ga dan lekker aan de slag en ga sporten in de buitenlucht! Natuurlijk kun je buiten sporten ook combineren met sporten in een sportschool of thuis. Probeer te ontdekken wat het beste in jouw sportroutine en bij jouw doelen past. Onthoud alleen dat sporten en de natuur een gouden combi zijn en hierdoor erg goed voor je gezondheid! Lees ook een ons blog “Gezond en fit door het leven“.

Bronnen: Gidsingezondheid, Sportenoutdoor, NatureRoutine

Bekijk ook: