Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Sporten en eten. Het beste resultaat met een goede combi!

Sporten en eten. Het beste resultaat met een goede combi!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wil je beginnen of meer gaan sporten en daarbij goed op je eten gaan letten? Sporten en goede voeding zijn heel erg met elkaar verbonden. Als je bijvoorbeeld veel sport maar niet op je eten let zul je merken dat het sporten niet het gewenste resultaat zal gaan geven. Of dat het heel erg lang duurt voordat je resultaten zult gaan zien. Misschien wil je graag afvallen door te sporten of juist aankomen. Dan is een goed sportschema samen met een uitgebalanceerd eetpatroon onmisbaar!

Sporten en eten. De gouden combi voor het beste resultaat

Wanneer je sport of wilt gaan beginnen met sporten is het goed om je eetpatroon eens goed onder de loep te nemen. Hoeveel eet je iedere dag? Eet je op vaste momenten? Wat eet en drink je? Het is belangrijk om te onthouden dat je voor het sporten het beste een uur niets moet eten of je kan iets lichts eten zoals een nutribar of iets dergelijks. Na het sporten is het ook belangrijk om je lichaam te voeden met goede voeding. Dit kan bijvoorbeeld door een (zelfgemaakte) shake te nemen welke goede voedingsstoffen bevat. Sporten en eten is een belangrijke combi om de resultaten te gaan behalen die je voor jezelf hebt gezet. Daarom is het goed om 6 maaltijden per dag aan te houden. Of je nu wilt afvallen of aankomen. Je eet 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Daarnaast voedt je je lichaam na het sporten.

Afvallen of aankomen door sporten

Als je wilt afvallen is het belangrijk om het sporten en eten hierop af te stemmen. Dat geldt ook voor aankomen. Wanneer je wilt afvallen door sporten eet je 3 lichte hoofdmaaltijden en 3 lichte tussendoortjes. Dit is de beste manier om op een gezonde manier af te vallen. Wanneer je wilt aankomen is het ook belangrijk om 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes aan te houden. Alleen nu eet je wat meer tijdens alle maaltijden en tussendoortjes. Omdat iedere persoon en lichaam anders is, is het aan te raden om goed voor jezelf te ontdekken welke voeding en hoeveelheid het beste bij jou past. Ook kun je voedingsadvies vragen bij je sportschool of een diëtist(e). Zo weet je zeker dat je dieet mooi aansluit bij jou als persoon en bij jouw sportschema.

sporten en eten, afvallen door sportenSporten is sowieso gezond. Gezond eten ook. De combi van sporten en goed en gezond eten is hierdoor het allerbeste wat je kan doen om je lichaam in topconditie te houden of te krijgen! Kan je wel wat extra tips gebruiken voor een gezond voedingspatroon? Lees dan eens ons blog “Richtlijnen goede voeding”.

Bronnen: Liefde voor Leven, HealthyLifestyle

 

 

Bekijk ook: