Slapen in de buitenlucht. Een frisse nachtrust

In Nederland is het door ons klimaat misschien niet altijd mogelijk om te slapen in de buitenlucht. Regen, veel wind, kou en lawaai zijn redenen om er niet aan te beginnen. Maar hoe vaak lig je in de zomer weg te zweten in de slaapkamer? Dat buiten slapen erg gezond is is een van de natuur weetjes die velen niet weten. In Scandinavische landen laten ze kinderen op kinderdagverblijven regelmatig buiten slapen, weer of geen weer. Natuurlijk wel onder een afdakje en goed ingepakt wanneer het wat kouder is. Maar waarom is dit heel normaal in deze landen? Omdat ze weten dat het gezond is! In Scandinavische landen zijn veel mensen dan ook dol op kamperen en slapen in de buitenlucht!

Slapen in de buitenlucht

Slapen in de buitenlucht is om verschillende redenen erg gezond voor je. Zowel voor je lichaam als voor je geest. Zo zou je lichaam meer vitamine D opnemen wanneer je buiten slaapt en is het goed voor de luchtwegen, vooral als je allergieën hebt! Wanneer het erg koud buiten is is het overigens wel af te raden om te slapen in de buitenlucht zonder voldoende bescherming zoals een afdak of een vuurtje om je warm bij te houden. Dit omdat de kans op onderkoeling en vriesletsel aan de huid en ogen bestaat. Je kunt natuurlijk wel als het koud is en je even lekker niks te doen hebt een dutje doen op de loungeset onder het afdak in de tuin met een dekentje en een vuurtje om je warm te houden. Zo lig je in de buitenlucht en de natuur, maar toch heerlijk beschermd en comfortabel! Heerlijk en erg gezond! In de zomer kun je natuurlijk altijd lekker slapen in de buitenlucht. Wanneer je maar wilt. Misschien vind je het zelfs fijner om buiten te slapen met warm weer wanneer het te warm is in je slaapkamer.

Natuur weetjes

Zoals dat slapen in de buitenlucht erg gezond voor je is, zijn er nog veel meer natuur weetjes die je kunnen helpen een gezondere levensstijl na te streven! Wist je bijvoorbeeld dat het ieder dag luchten van je huis ook erg belangrijk is om je leefomgeving gezond en fris te houden? Doordat je iedere dag je hele huis flink laat doorwaaien zal je merken dat je veel lekkerder in je vel zult gaan zitten. Je zult minder snel last hebben van benauwdheid, hoofdpijn en andere kwaaltjes! Ook iedere dag even naar buiten gaan en een wandelingetje maken of een rondje fietsen of rennen heeft een enorme impact op hoe je je voelt en hoe lekker je in je vel zal zitten.

slapen in de buitenlucht, natuur weetjesDe natuur is erg goed voor je. Zo kun je af en toe lekker een keertje slapen in de buitenlucht, maar je kunt natuurlijk ook genieten van de buitenlucht door zo vaak als mogelijk buiten te eten. Lees alles over lekker buiten eten in ons blog “Eten in de buitenlucht”.

Bronnen: Nieuwsredactie, Outdoors, Liefde voor Buitenleven