Richtlijnen goede voeding. Wat is gezond?

richtlijnen goede voeding, waarom gezonde voeding

De richtlijnen voor goede voeding, er is veel over te vinden op internet en soms zie je door de bomen het bos niet meer! Waarom is gezonde voeding nu eigenlijk zo belangrijk? En welke lijnen kun je volgen in je dieet om in vorm te blijven en een gezonde lifestyle na te leven? Ieder moment in je leven, ieder moment van het jaar is een goed moment om je dieet eens grondig onder de loep te nemen. Ga voor een gezond lichaam en ervaar alle voordelen van gezondheid van binnenuit. Aan de conditie van je huid kun je namelijk ook goed zien hoe het met je gezondheid gesteld is. Voel je fitter en zit lekkerder in je vel met een goed, gezond en gevarieerd dieet!

Richtlijnen goede voeding

De richtlijnen voor goede voeding zijn heel simpel gezegd: gezonde en gevarieerde voeding. Een gebalanceerd dieet bestaat uit voldoende vezels, vitamine, mineralen, anti-oxidanten en vocht. Drink minstens 1 1/2 tot 2 liter water per dag. Ook warm water met een zakje groene thee, verse munt of citroen is erg gezond en helpt je lichaam zich te ontdoen van gifstoffen. Wanneer je graag suiker in je thee drinkt kies dan voor een gezondere zoet maker zoals honing. Bloemenhoning is een goede keuze. Een van de richtlijnen voor goede voeding en een goed voedingspatroon is om voldoende vezels binnen te krijgen. Vezels kunnen worden gehaald uit volkoren producten, fruit en groente. Zo blijven ook je darmen gezond! Vitamines en mineralen worden tevens ook uit veel fruit en groente gehaald. Daarom is het dagelijks eten van voldoende fruit en groente zo belangrijk. Daarnaast is een goede balans van koolhydraten en eiwitten aan te bevelen. Eiwitten worden gezien als de brandstof van je lichaam en kan worden gehaald uit bijvoorbeeld yoghurt en kwark, maar ook uit vlees zoals kip.

Waarom gezonde voeding?

Gezonde voeding is belangrijk. Maar waarom is gezonde voeding nou eigenlijk zo belangrijk? Je lichaam heeft energie nodig om goed te kunnen functioneren en goede bouwstoffen om fit te zijn. Zo worden ziekteverwekkers geweerd en blijf je in topvorm! Veel mensen denken ook dat gezonde voeding niet lekker is en weinig smaak heeft. Dat is echt niet waar! Gezonde voeding kan juist heel erg lekker zijn en overal zijn wel gezonde voedingsrecepten te vinden welke straks niet meer uit jouw dieet te slaan zijn! Wanneer je de richtlijnen voor goede voeding volgt zul je merken dat je je beter in je vel zult voelen en zul je een meer energiek gevoel ervaren. Alleen maar voordelen. Dus ga lekker voor goede voeding en een gezond lichaam!

richtlijnen goede voeding, waarom gezonde voedingWil je je lekker in je vel voelen en wil je een gezond en fit lichaam? Volg dan de richtlijnen voor goede voeding en ervaar zelf hoe fijn gevoel je dat geeft! Lees ook eens ons blog over “Superfood“! In dit blog geven we je een overzicht van superfoods die jouw lichaam (en dus ook geest) een boost geven op weg naar een gezond en fit lichaam!

Bronnen: VoedingsCentrum, Healthybody, MindandBody