Positiviteit betekenis. Positief ingesteld zijn

Positief ingesteld zijn. Het klinkt erg makkelijk, maar is het dat ook? Wat is positiviteit en wat is de betekenis? Misschien kan je wel wat positiviteit gebruiken en wil je graag minder negatief in het leven staan. Dat kan! Iedereen kan leren om positief in het leven te staan en al het goede boven het slechte te plaatsen. Je moet er alleen wel even mee aan de slag gaan want je gedachtegang verander je niet zo een, twee, drie. Wanneer je er op gaat letten hoeveel je negatieve gedachten hebt zul je waarschijnlijk schrikken! Het is bij een positieve instelling erg belangrijk om deze negatieve gedachten te gaan vervangen door positieve gedachten. In dit blog gaan we het erover hebben hoe je een positieve instelling kunt krijgen, de betekenis van positiviteit en niet te vergeten hoe je meer positiviteit aantrekt. Kom maar op met al die positiviteit!

Positiviteit betekenis

De betekenis van positiviteit? Positiviteit kent veel betekenissen, maar ik denk dat het vooral gaat om gelukkig en optimistisch in het leven staan. Dat je in alle situaties de positieve kanten opzoekt in plaats van de negatieve. En dat je negatieve gedachten en oordelen laat varen. Klinkt heel goed toch? Altijd positief in het leven staan? Het kan best wel een lastig zijn om altijd positief te blijven. Het kan natuurlijk zijn dat je in een situatie zit of iets meemaakt wat helemaal niet positief is! Er is altijd wel iets positiefs te vinden in je leven, probeer je tijdens zulke periodes of momenten op die positieve dingen te focussen. Dat is volgens mij de betekenis van positiviteit!

Wat is positiviteit?

Nu we het over de betekenis van positiviteit hebben gehad je je afvragen hoe je deze positiviteit dan in jouw leven toepast. Wat is positief zijn, positief nadenken en een positieve levensstijl naleven? Door jezelf te controleren op negatieve gedachtes of gedrag en deze te vervangen door positieve gedachtes en een positieve instelling kun je ervoor zorgen dat je leven in het teken komt te staan van positiviteit! Hoe je dat precies doet? Probeer iedere negatieve handeling of gedachte een voor een te vervangen met positieve. Dit kan je doen door te denken aan de positieve factoren in je leven. Ben je gezond, heb je een gezin, een man of vrouw en kinderen of bijvoorbeeld een goede baan of doelen bereikt? Dat zijn allemaal positieve dingen in je leven waar je je op kunt focussen! Positiviteit betekenis, wat is positiviteit

Ga lekker aan de slag met negativiteit te vervangen met positiviteit. Je zult merken hoe grote impact het op je leven zult hebben en hoe goed je je zult gaan voelen! Wil je hier meer over lezen? Lees dan ons blog “Negativiteit omzetten naar positiviteit“.

Bronnen: Superstralend, PositiveVibes