Positieve instelling. Daar kom je een heel eind mee!

Een positieve instelling is een aanpassing in je leven. Het is net zoiets als dat je een ommekeer maakt in je voedingspatroon, je gezondheid aan wilt pakken door te gaan sporten en dus je routine aan wilt passen. Het kan best wel lastig zijn om van veel negatieve gedachtes en gevoelens ineens volledig positief in het leven te staan. Geen nood, het is natuurlijk heel goed mogelijk om van een negatieve instelling positief in het leven te komen staan! Ik ga je met de tips in dit blog op weg helpen naar een positieve instelling. We gaan er samen voor zorgen dat je de negativiteit steeds een beetje meer kunt laten gaan en de negatieve gevoelens en gedachtes steeds meer kunt vervangen door positiviteit!

Een positieve instelling

Je doel is een positieve instelling te krijgen. Dat is al een goede eerste stap! Misschien weet je niet zo goed hoe je moet beginnen en ben je daarom op zoek gegaan naar manieren om positief in het leven te staan en een positieve instelling te gaan krijgen. Dan ben je met het lezen van dit blog op de juiste plek gekomen! Eerst even een korte uitleg van hoe het kan komen dat je een negatieve instelling hebt (gekregen). Misschien heb je veel tegenslagen gehad en misschien heb je dat voor je gevoel al heel je leven? Of misschien doe je voor je gevoel niets goed? Het kan ook zijn dat je het vaak veel te druk hebt waardoor je weinig tijd om te rusten en voor jezelf overhoudt. De negatieve gevoelens en gedachtes die je nu hebt kunnen verschillende oorzaken hebben. Ik wil je graag gelijk één ding meegeven op weg naar een positieve instelling. Probeer in de eerste plaats meer van jezelf te houden en jezelf te accepteren. Je doet het goed. Het ligt niet aan jou, het ligt aan de manier hoe je jezelf instelt. Je krijgt niet een positieve instelling door iedere dag te denken; “dat lukt mij toch niet”. Ik kan dat toch niet bereiken”. Je krijgt een positieve instelling door vertrouwen in jezelf te hebben en jezelf het gevoel te geven dat je alles kan bereiken wat je maar wilt! Zo kom je positief in het leven te staan.

Positief door het leven

Wil jij positief door het leven? Wil je een positieve instelling krijgen en die vasthouden voor de rest van je leven? Ga dan aan de slag met onderstaande tips en laat de negativiteit achter je!

  • Ga als eerste proberen de stress uit je leven te bannen. Stress is echt een killer van je positieve instelling! Probeer op een ontspannen manier je dag door te komen zonder stress door dagelijks een momentje te mediteren, tot rust te komen en te ontspannen.
  • Probeer iedere negatieve gedachte over jezelf, iemand anders of over een bepaalde situatie te vervangen door een positieve. Een positieve instelling betekent dat je in alles iets positiefs gaat vinden. Denk je dat je iets niet kan? Weet je niet hoe je ergens uit moet komen? Het kan echt, jij kan het! Geloof in jouw positiviteit!
  • Door negatief te denken en negatieve gevoelens te hebben kom je in een negatieve spiraal. Zo werkt dat ook als je een positieve instelling hebt en positief door het leven gaat. Kom in de positieve spiraal. Gaat er iets mis of gebeurt er iets? Blijf positief en denk eraan dat het allemaal echt goed komt, als je er maar in gelooft.

positieve instelling, positief door het leven Ben je vastberaden om je leven een positieve wending te geven? Gebruik dan de tips en info uit dit blog en zie wat een positieve instelling kan doen voor jouw geluk en leven! Wil je meer lezen over positief door het leven gaan? Lees dan eens ons blog “Positief zijn. Een aanpassing die je leven verandert!”.

Bronnen: Bpositive, Positief Leven