Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Positief zijn. Een aanpassing die je leven verandert!

Positief zijn. Een aanpassing die je leven verandert!

positief zijn, positiviteit uitstralen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Sommige mensen vinden het best weleens lastig om altijd positief te zijn. Geloof me. Je bent niet de enige. Waarom ben je bij dit blog terecht gekomen? Omdat je graag meer positief wilt zijn toch? Omdat je positiviteit wilt uitstralen en lekker in je vel wilt zitten? Dan zit je hier helemaal goed! Daar ga ik je in dit blog namelijk alles over vertellen! Maar voordat we beginnen wil ik je iets meegeven; er is een groot verschil tussen niet altijd positief zijn en altijd negatief in het leven staan. Nu je dat weet kan je de negativiteit van je afschudden en positief in het leven komen te staan. Meer positiviteit in je leven brengen zal je leven veranderen en niet alleen dat van jou! Je zult je fantastisch in je vel gaan voelen en de mensen om je heen zullen jouw positieve uitstraling ook opmerken en hier een goed gevoel van krijgen. Geweldig toch!

Positief zijn

Wanneer je een positieve instelling hebt zullen er heus wel af en toe momentjes zijn wanneer je even down bent of niet lekker in je vel zit. Vooral in het begin als je net aan de slag gaat met meer positiviteit in je leven te brengen. Dat geeft niet. Dat hoort erbij en is echt niet erg. Ik wil graag dat je je goed voelt en je hoeft je daarom niet teleurgesteld te voelen in jezelf als het eventjes iets minder gaat. Of nog niet helemaal gaat zoals je dat zou willen. Iedereen heeft de tijd nodig om te leren en een nieuwe leefstijl aanwennen gaat geleidelijk. Je moet je ook zeker niet gehaast voelen of dat het nu allemaal moet. Dat zal waarschijnlijk tegen je gaan werken waardoor je alleen maar minder positief in het leven komt te staan. Dat is juist wat je niet wilt. Je wilt positief zijn. Het gaat erom dat je er mee bezig bent en je best doet om stapje voor stapje meer positiviteit in je leven te brengen en een positieve instelling krijgt.

Positiviteit uitstralen

Als je steeds meer en meer positief in het leven komt te staan. Zal je ook steeds meer positiviteit uitstralen! Zo begint het balletje te rollen van negativiteit naar positiviteit! Hieronder een aantal tips die je op weg zullen helpen naar positief zijn en positiviteit uitstralen;

  • Ga eens bijhouden hoeveel negatieve gedachten, gevoelens en uitspraken je hebt per dag. Schrijf het op in een schriftje of houd een dagboek bij over hoe je je voelt en wat je gedachten zijn. Zo kan je goed in kaart brengen wat jou bezighoudt.
  • Nu je je negatieve gedachtes, gevoelens, gedrag, uitspraken etc. in kaart hebt gebracht is het tijd om de vraag te stellen; waar komen deze negativiteit vandaan? Zit je niet lekker in je vel door iets? Ben je onzeker over iets? Gaan dingen in je leven niet zoals je dat wilt of voor ogen had? Schrijf dit ook allemaal op.
  • Nu is het tijd om je negatieve gevoelens en emoties om te gaan zetten naar positief zijn. Als je bijvoorbeeld negatieve gedachten hebt zoals “Ik heb te weinig inkomen, hierdoor heb ik niet veel te besteden” of “ik vind mijn lichaam niet mooi, ik voel me te dik/ dun”. Het maakt niet uit welke gedachten je hebt waardoor je jezelf naar beneden haalt. Waardoor je in een negatieve spiraal bent beland. Het gaat erom wat je ermee gaat doen! Probeer een voor een deze gedachten en je instelling te veranderen. Denk bijvoorbeeld. “Ik ben mooi zoals ik ben”. Of “ik ga sporten en ervoor zorgen dat ik mijn lichaam mooi ga vinden”. Of “ik ga ervoor zorgen dat ik meer inkomsten krijg zodat ik geen geldzorgen meer hoef te hebben”.

Ga er echt voor om meer positief te zijn en te ervaren!

Misschien denk je dat je geen tijd hebt of vrij kunt maken. Misschien denk je dat je geen ander werk kunt doen of meer inkomsten kunt krijgen. Geloof me, er zijn altijd manieren. Als je het maar echt graag wilt! Ga beetje bij beetje al je negatieve gedachten, gevoelens, gedrag en alles wat je voelt dat negatief is af. Verwacht niet gelijk enorme veranderingen in je gevoel. Het heeft even tijd nodig. Geef daarom niet op! Je zult merken hoe langer je bezig bent en hoe positiever je leven wordt, hoe beter je je zult gaan voelen!

positief zijn, positiviteit uitstralenWil je meer lezen over positief zijn en positiviteit uitstralen? Lees dan eens ons blog “Positiviteit uitstralen van binnenuit”.

Bronnen: PositiefLeven, SoChicken

Bekijk ook: