Positief denken. Vul je leven met positiviteit!

Met positief denken kan je een hele hoop bereiken. Heb je weleens gemerkt dat wanneer je negatief denkt je eigenlijk in een negatieve spiraal terecht komt? Dat is hoe positief en negatief denken werkt. Je kan heel eenvoudig je negativiteit omdraaien naar positiviteit. Hoe je dat doet? Door positief te denken en je negativiteit los te laten en te vervangen door positieve gedachtes. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen om meer positiviteit in je leven te krijgen? Geen paniek! Positiviteit en positief denken kan je aanleren!

Positief denken

Wil je leren om positief te denken? Ga dan eens letten op hoe vaak je een negatieve gedachte hebt en probeer deze gedachte te laten gaan en te denken aan iets positiefs! Houdt op deze manier in de gaten hoe vaak je een negatieve gedachte hebt en zorg ervoor dat je ieder van deze gedachte vervangt voor een positieve. Zo zal je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt! Je hebt het vast weleens meegemaakt. Je wordt niet lekker wakker, de tandpasta is op, je stoot je teen.. Ga zo maar door. Als je hierdoor negatief je dag gaat beginnen zul je merken dat gedurende die dag veel meer niet goed gaat. Misschien denk je op zo’n moment “het is echt mijn dag niet vandaag!”. Nee, dat is het wel. Iedere dag is jouw dag! Een goede dag. Een nieuwe dag vol kansen! Wanneer je dat beseft en het eerste laat gaan wat er misging dan kan je ervoor zorgen dat de rest van je dag prima verloopt. Misschien is vandaag wel de dag dat je een geweldige kans krijgt! Blijf positief denken en laat het negatieve gaan.

Positiviteit aanleren

Kan je positiviteit aanleren? Ja, dat kan zeker! Hieronder een aantal tips waardoor je jezelf positiviteit kunt aanleren en positief kunt gaan denken;

  • Zoals hierboven al gezegd; probeer erop te letten wanneer je een negatieve gedachte hebt. Waarom heb je deze negatieve gedachte en is er ook een positieve kant aan het verhaal? Probeer iedere negatieve gedachte om te zetten naar een positieve.
  • “Ik kan dit niet”. “Het lukt me niet”. “Anderen krijgen de kans, maar ik niet”. Stop met het denken van zulke gedachtes! Jij kunt alles wat je maar wilt! Je kunt alles bereiken wat je maar wilt. Als je maar geloofd in jezelf en positief bent!
  • Probeer mensen te vermijden die negativiteit in je leven brengen. Het klinkt misschien vervelend, maar als je iemand om je heen hebt die constant negatief is, is het lastig om zelf positief te blijven en te werken aan een positieve instelling. Je kunt natuurlijk proberen deze persoon met je mee te nemen in je reis naar positiviteit, maar als dit niet lukt is het beter deze persoon of personen even een beetje te vermijden zodat je je kunt focussen op een positief leven.

positief denken, positiviteit aanlerenBen je vastberaden om meer positiviteit in je leven te brengen? Ga dan aan de slag met de tips in deze blog. Wil je meer lezen over positief denken? Lees dan eens ons blog “Meer positiviteit in je leven”.

Bronnen: Positive Thinking, Positiviteitsgoeroe