Ongezonde voeding. Verbreek je slechte eetpatroon

Ben je helemaal dol op junk food en eet je (bijna) niets anders dan ongezonde voeding? Misschien denk je dat gezonde eten niet lekker is. Niets is minder waar! Gezond eten kan echt heerlijk zijn! Wat is gezonde voeding en hoe zet je iedere dag heerlijke maaltijden op tafel om van te smullen? Dat gaan we allemaal in dit blog bespreken!

Ongezonde voeding

Ongezonde voeding wordt ook wel junkfood genoemd. Maar niet alleen junkfood zoals patat en hamburgers zijn erg ongezond. Ook als je teveel kookt met zout, vet of eten eet met veel suiker is erg ongezond. Je kunt er zelfs erg ziek van worden! Iedereen heeft weleens trek in een lekkere portie gefrituurde kip of vette hamburger met wat frietjes en dat is ook helemaal niet erg. Als je het maar niet te veel eet. Eet jij (te) veel ongezonde voeding? Dan is het nu hoog tijd om je slechte eetpatroon aan te gaan pakken! Ga voor jezelf opschrijven wat je dagelijks eet. Doe dit een week of twee weken. Zo krijg je een goed beeld van wat je binnenkrijgt. Je hebt ook hele handige voeding apps waarin je iedere dag bij kunt houden wat je eet en drinkt. Op deze manier zie je ook meteen hoeveel vet, vitamines en andere voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Wat is gezonde voeding?

Wanneer je er klaar voor bent kun je beetje bij beetje je voedingspatroon van ongezonde voeding om gaan zetten naar gezonde voeding. Dat kun je bijvoorbeeld doen door te beginnen met twee dagen in de week heel de dag gezond te eten. Breid dat vervolgens uit tot steeds meer dagen in de week en neem bijvoorbeeld één dag zoals bijvoorbeeld een dag in het weekend dat je jezelf lekker laat gaan met een patatje en een lekkere snack of een ander wat minder gezond gerecht. Wanneer je in één keer iedere dag gezond gaat eten is dat vaak lastig vol te houden. Daarom is het handiger om je nieuwe gezonde levensstijl en gezonde eetpatroon op te bouwen. Zo houd je het makkelijker vol en kun je echt voor altijd gezonder gaan leven!

ongezonde voeding, wat is gezonde voedingWil je gezonder gaan leven en een gezond eetpatroon aan gaan meten? Dan kan het best wel eens lastig zijn om te beginnen. Je weet niet welke recepten je misschien lekker vindt en welke niet. Kijk eens op internet! Op het internet zijn duizenden heerlijke recepten te vinden die ook nog eens gezond zijn. Bij de meeste recepten staan plaatjes. Dus als je denkt dit recept ziet er wel lekker uit, probeer het dan gewoon eens. Ik weet zeker dat je over een tijdje niet anders meer wilt! Op de site van het Voedingscentrum en op het internet kun je ook voedingsadviezen vinden. Dit maakt het misschien makkelijker om gezondere keuzes te maken. Succes! Wil je meer lezen over je eetpatroon veranderen? Lees dan eens ons blog “Eten met gemak. Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn!”.

Bronnen: Voedingscentrum, Blij met je Lijf, HeerlijkGezond