Negativiteit omzetten naar positiviteit. 3 tips!

negativiteit omzetten naar positiviteit, leven met aandacht

Negativiteit omzetten naar positiviteit. Makkelijk gezegd, maar hoe pak je dat aan en waar begin je? Negatieve gedachten en gevoelens sluipen er over een langere tijd in. Dan zal het ook een wat langere tijd dan een aantal dagen in beslag nemen om van deze negatieve gedachtes en gevoelens, positieve gedachten en gevoelens te maken! Leven met aandacht is een van de belangrijkste onderwerpen als het gaat om weer leren positief te denken. Wanneer je met aandacht en zonder vooroordelen kijkt naar je leven en er ook echt op let dat je de negatieve gedachten niet toelaat. Dan zal je gaan merken dat je meer positieve gedachtes zal krijgen en je dus ook positiever zal gaan voelen. Wil je jouw negativiteit omzetten naar positiviteit? Hieronder 3 tips om je op weg te helpen.

Tip 1: leven met aandacht

Leven met aandacht klinkt heel gemakkelijk, maar is dat vaak niet. Je gedachtes drijven weg, je bent afgeleid of er komt iets tussen waardoor je je niet meer kunt focussen op negativiteit omzetten naar positiviteit. Om je gedachtes meer een positieve kant op te krijgen en te kunnen leven met aandacht, de juiste aandacht(!), zul je veel moeten oefenen en zal je steeds je focus terug moeten brengen naar je gedachtes om de negativiteit te kunnen verminderen.

Tip 2: Negativiteit omzetten naar positiviteit

Wil jij meer positiviteit in je leven en vind je jezelf vaak de negatieve kant opdrijven? Dan is het tijd om daar iets aan te gaan doen! Waarom ben je zo negatief, waarover en voel je je dan ook vaak down? Ben je teleurgesteld in jezelf omdat iets niet lukt of omdat iets niet gaat zoals je dat zou willen zien? Heel veel mensen hebben hier last van, maar de kunst is om dan positief te blijven, want juist dan krijg je veel meer voor elkaar dan wanneer je met een negatief gevoel alles zo goed als alles uitvoert op een dag!

Tip 3: Zoek je positieve gedachtes

Zoek letterlijk naar je positieve gedachtes en zorg ervoor dat je alle negativiteit los zal gaan laten! Let erop hoe je denkt, wat je voelt en wanneer. Schrijf het eventueel op! Houdt jezelf in de gaten en corrigeer jezelf elke keer als je een negatieve gedachte hebt. Zo gaat het op ten duur vanzelf en houdt je voornamelijk alleen de positieve gedachtes over,

negativiteit omzetten naar positiviteit, leven met aandacht

Ben je vastberaden om je negativiteit voor eens en altijd aan te pakken en wil je 100% voor positiviteit gaan? Wil je gelukkiger zijn en je beter voelen? Volg dan de bovenstaande tips en lees ook eens ons blog “Positieve vibes“. Ik weet zeker dat wanneer je er echt mee aan de slag gaat, je je snel beter zal gaan voelen!