Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Natuur en milieu: een gezonde wereld

Natuur en milieu: een gezonde wereld

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Een veelbesproken onderwerp over heel de wereld, maar soms wordt het toch nog weleens vergeten. De natuur en het milieu. We leven maar door en vergeten dat de wereld waar we op leven een goede behandeling nodig heeft. Door de natuur van onze wereld goed te verzorgen en met respect te behandelen, zorgen we er tenslotte voor dat we op deze mooie planeet kunnen blijven wonen! Met de natuur in ons eigen land beginnen is een goede start en daar moeten we met zijn allen voor gaan! We hebben prachtige natuur over heel de wereld en de natuur Nederland is erg mooi en groenrijk. Daarom mogen we er ook best weleens bij stil staan dat we onze natuur en ons milieu niet voor lief nemen.

De natuur en het milieu

Iedereen weet dat buitenlucht gezond is en dat de natuur van onze wereld een groot onderdeel van ons is. Het is toch bijzonder dat we fysiek zo in verbinding staan met de natuur? Soms vergeten we dat even, maar gelukkig gaan worden we er ons steeds meer van bewust. Door bossen te kappen, de wereld te vervuilen met afval en gassen, door fossiele brandstoffen te verbruiken en onszelf te verblinden in overproductie. Hebben we de grond vervuild en is ons voedsel van een verminderde kwaliteit geworden. Door na te denken over wat we consumeren, hoeveel en waar vandaan, helpen we de wereld alweer een handje.

Natuur Nederland

Wij in Nederland hebben meegedaan aan de overproductie van voedsel, om zo de groeiende bevolking van de wereld te voorzien van voldoende vlees, groente en overig voedsel. Onze grond en de dieren van onze wereld lijden hier zwaar aan. Door ons toedoen zijn er al meerdere diersoorten uitgestorven en door de overproductie van vlees, hebben vele dieren een kort en slecht leven gehad. Onze grond is er op achteruit gegaan door de jaren, door overproductie en vervuiling. Tot er regels werden vastgesteld om deze problemen te verhelpen. De natuur en het milieu in Nederland is er al een stuk op vooruit gegaan, maar kan uiteraard nog beter. Daar hebben we elkaar hard voor nodig!

natuur en milieu, natuur nederlandDoor meer groen te planten in steden en dorpen en steeds meer in de natuur te leven, zoals het eigenlijk hoort. Zullen we weer in balans komen met onze aarde. Probeer er op te letten wat je eet. Vers, lokaal en onbewerkt voedsel is niet alleen erg gezond voor onszelf maar ook voor onze wereld. Minder vlees eten en nadenken over uitlaatgassen kan veel goeds doen! Doe jij ook mee?

Bronnen: Natuur & Milieu