Mediteren doe je zo. Ook jij kan het leren!

Wil je meer leren over mediteren en hoe je de stress en al je dagelijkse zorgen kunt loslaten? Ook jij kan leren om te mediteren! Wanneer je wilt gaan beginnen met mediteren is het goed om het gewoon te gaan doen. Denk er niet teveel over na en ga er lekker mee aan de slag. Op internet zijn ook veel geleide meditaties te vinden zodat je sneller comfortabel wordt met mediteren. Geleide meditatie helpt ook om je hoofd beter leeg te kunnen maken. Dat is namelijk erg belangrijk als je wilt dat het mediteren het gewenste effect zal gaan geven! Wil je verder lezen? Mediteren doe je zo!

Mediteren doe je zo

Heb je een drukke dag gehad of ervaar je veel stress? Dan is het erg goed dat je nadenkt om te beginnen met mediteren! Mindfulness is ook een goede methode om meer rust in je leven te krijgen. Maar even terug naar mediteren, dat doe je zo; zoek een beetje een rustig plekje op in huis waar je rust hebt. Ga lekker comfortabel zitten in de kleermakerszit en sluit je ogen. Probeer hierbij je lichaam zoveel als mogelijk te ontspannen. Laat je gedachten een voor een aan je voorbij gaan en probeer ze uit je hoofd te zetten. Heb je bijvoorbeeld veel aan je hoofd of moet je nog veel doen. Nu even niet. Dus laat deze gedachten even voorbij varen en besteed er verder geen aandacht aan. Als het helpt kan je meditatie muziek opzetten of andere rustige muziek. Zo kan je je misschien beter ontspannen.

Mediteren en loslaten

Meditatie heeft als doel om je meer rust te geven. Zowel lichamelijk als mentaal. Door ervoor te zorgen dat je minder stress ervaart zal je je lekkerder in je vel voelen. Loslaten is een groot onderdeel van mediteren. Iedereen kan het leren en wanneer je er serieus mee aan de slag gaat zal het je leven enorm verbeteren! Probeer het gewoon eens en geef niet te snel op. Mediteren kan best lastig zijn omdat het even wennen is in het begin. Daarom is het belangrijk dat je een manier vindt om je weg te vinden in de wereld van meditatie. Je krijgt meer inzicht in negatieve gedachten, je kunt stress beter aan en neerslachtige gevoelens loslaten.

mediteren doe je zo, mediteren loslatenBen je graag buiten en wil je graag je meditatie in de frisse buitenlucht gaan uitvoeren? Dat kan natuurlijk ook! Buiten zijn heeft vele voordelen en misschien is het voor jou de perfecte omgeving om helemaal tot rust te kunnen komen. Wil je meer lezen over de gezonde buitenlucht? Lees dan eens ons blog “Buitenlucht is gezond”.

Bronnen: OnlineMeditatieTips, Mediterenkunjeleren