Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Meditatie tegen stress. Kom tot rust

Meditatie tegen stress. Kom tot rust

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ervaar je vaak stress, zit je niet lekker in je vel of kan je wel wat rust gebruiken? Probeer dan eens meditatie om van een te veel aan stress af te komen! Ontspanning is vaak het beste medicijn tegen stress. Doordat meditatie helpt bij zelfontplooiing en rust geven aan je lichaam kan het regelmatig mediteren preventief effect hebben op stress en vermindert het de klachten aanzienlijk!

Meditatie tegen stress

Stress is erg vervelend en kan je dagelijks leven erg in de weg zitten. Door meditatie aan te leren kan het een erg positief effect hebben op de algehele rust in je lichaam, maar ook in je hoofd. Wanneer je genoeg rust krijgt en denkt aan de voordelen wat voldoende rust en ontspanning met zich meebrengen kan je jezelf wel voorstellen hoe veel lekkerder je in je vel zal komen te zitten! Je kunt meer genieten van alles om je heen en daarnaast zul je meer ontspannen door het leven gaan.

Wat is meditatie?

Dat meditatie zweverig is, is in deze tijd behoorlijk achterhaald. Medische en wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat meditatie enorm kan helpen bij het verkrijgen van voldoende rust in een voor velen steeds drukker leven. Er zijn verschillende apps verkrijgbaar en psychologen, scholen en artsen bevelen steeds vaker meditatie aan. Meditatie is gericht op leven in het moment, loslaten van oordelen en lekker te ontspannen. Doordat je de focus met meditatie op het moment legt en leert dingen los te laten is het een geweldige manier om te ontspannen en stress te voorkomen. Je leert dingen namelijk te accepteren zoals ze zijn en op een goede manier te focussen op de dingen die belangrijk zijn. In alle rust.

Hoe kan meditatie helpen tegen een te veel aan stress?

Meditatie tegen stress. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe begin je eraan? Misschien denk je dat het moeilijk is of veel tijd kost. Dit is niet zo. En al zou het zo’n 10 tot 20 minuten per dag duren, is dat het dan niet waard om stressvrij door het leven te kunnen? Om te beginnen kun je bijvoorbeeld een app downloaden om snel aan de slag te kunnen met meditatie, zelfs Spotify doet hieraan mee! Je hebt ook veel geleide meditaties die je kunnen helpen te ontspannen en je hoofd leeg te maken. De basis van meditatie is gericht op een goede ademhaling en het stopzetten van gedachten zoals eindeloos piekeren. Je sluit jezelf even af van de wereld en komt tot jezelf. Als je meer ervaren bent met meditatie kun je zelfs op drukke plaatsen helemaal zen zijn!

meditatie tegen stress, te veel stressBen je er helemaal klaar voor om van start te gaan met mediteren? Wacht dan niet langer en ga vandaag nog beginnen met meditatie tegen stress! Je zult zien en merken dat het heel eenvoudig is om te beginnen en je zult jezelf waarschijnlijk afvragen waarom je er nooit eerder mee bent begonnen! Begin er nu lekker mee, kom tot rust en ga de stress in je lichaam te lijf! Wil je meer weten over een stressvrij leven? Lees dan eens ons blog “Tips tegen stress”.

Bronnen: StressPlein, BedRock, Mediterendoejezo