Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Meditatie om te slapen en heerlijk tot rust te komen

Meditatie om te slapen en heerlijk tot rust te komen

Meditatie om te slapen, mediteren leren

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Heb je vaak moeite om in slaap te komen ’s avonds? Misschien is het dan een goed idee om meditatie te gaan gebruiken om beter te slapen. Mediteren is een fantastische manier om tot rust te komen en er is zelfs meditatie speciaal gericht op slapen. Zo kan je heerlijk ontspannen en je lichaam en geest tot rust brengen! Dit zal er voor zorgen dat je beter in slaap kunt komen doordat je je hoofd tijdens het mediteren helemaal leeg kunt maken en alle stress van de dag van je af kunt laten glijden. Heb je nog nooit gemediteerd? Dat geeft niet. Mediteren is namelijk makkelijk aan te leren!

Meditatie om beter te slapen

Ben je het gewend om voor het slapen nog tv te kijken of op je telefoon te zitten? Niet doen! Wanneer je voor het slapen nog bezig bent met elektrische apparaten blijven je hersens bezig met allerlei informatie verwerken en kom je niet echt tot rust. Zeker wanneer je al moeilijk in slaap komt ’s avonds. Maak er gewoon een heerlijk ritueel van om ’s avonds helemaal tot rust te komen. Ga lekker douchen of in bad, trek lekker je pyjama aan of je ochtendjas en neem even lekker een momentje voor jezelf. Wordt je rustig van muziek? Ga dan lekker even een beetje muziek luisteren. Er is ook speciale meditatie muziek gericht op meditatie om te slapen welke je overal op internet kunt vinden. Ga lekker op je bed of op de bank zitten. Is er veel geluid om je heen? Gebruik dan lekker een koptelefoon. Neem echt even een momentje voor jezelf!

Mediteren leren. Ook jij kan het!

Mediteren is echt niet heel moeilijk om te leren. Het is waarschijnlijk gewoon even wennen in het begin. Meditatie is niet alleen goed om beter te slapen. Mediteren werkt ook erg goed tegen stress, drukte in je hoofd en lichaam en helpt je tot rust te komen. Het zal in het begin lastig zijn om helemaal tot rust te komen tijdens de eerste keren mediteren. Misschien dat het je (nog) niet lukt om je hoofd helemaal leeg te maken. Hoe vaker je mediteert, hoe makkelijker het zal gaan en hoe meer ontspannen je zult zijn. Echt waar. Ook jij kan mediteren leren! Ga lekker zitten en ontspan je lichaam. Zet lekker een muziekje aan. Dat kan meditatie muziek zijn, maar ook andere muziek waarvan je tot rust komt. Laat al je gedachtes komen en gaan en probeer je lichaam steeds meer te ontspannen. Je zult merken hoe vaker je het doet hoe meer je je hoofd leeg kunt maken en zult kunnen ontspannen.

Meditatie om te slapen, mediteren lerenWanneer je het lastig vindt om te beginnen met mediteren kun je ook beginnen met geleide meditatie. Misschien dat je het zo fijn vindt dat je niet anders meer wilt! Lees alles over geleide meditatie is ons blog “Geleide meditatie ontspanning”.

Bronnen: MeditatieOnline, MediterenLeren

 

Bekijk ook: