Hoge bloeddruk door stress. Wat kan je er tegen doen?

Het is erg vervelend. Een teveel aan stress. Niet te vergeten kan een teveel aan stress een hele hoop narigheid met zich meebrengen. Zowel mentaal als fysiek. Heb je een hoge bloeddruk gekregen door stress? Of andere stress symptomen die je dagelijks leven beïnvloeden? In dit blog gaan we samen alle tips en info bespreken hoe ook jij de strijd aan kunt gaan met stress. Ga voor een stressvrij leven en voel je weer lekker in je vel!

Een hoge bloeddruk door stress

Een te hoge bloeddruk is erg vervelend. Zo kan je hierdoor snel flauw worden en je niet lekker voelen. Veel mensen hebben een hoge bloeddruk door teveel stress in hun leven. Een te hoge bloeddruk is een van de vele symptomen van een teveel aan stress. En geloof me, je bent echt niet de enige die kampt met lichamelijke klachten door teveel stress! Er zijn enorm veel mensen op de wereld die iedere dag te maken hebben met een te hoge bloeddruk of andere lichamelijke symptomen door stress! Jij bent hier ons blog aan het lezen omdat je graag iets wilt doen aan de stress in je lichaam en je leven. Een hele goede stap! De eerste tip die ik je mee wil geven is om regelmatig te gaan mediteren en ontspannen. Dit zal helpen je hoge bloeddruk door stress te verlagen. Ook al is het maar eventjes 5 tot 10 minuten. Je kan lekker even in bad gaan, even een rondje wandelen of even wat muziek luisteren zonder afleidingen om je heen. Dit momentje van rust kan al heel veel betekenen voor het verkrijgen van een stressvrij leven!

Stress symptomen

Wat zijn stress symptomen? Stress kan zich op vele manieren uiten. Daardoor kan je je lichamelijk uitgeput gaan voelen, je niet lekker voelen en je kunt zelfs ziek worden door stress. Een hoge bloeddruk is een van de vele lichamelijke symptomen die je door stress kunt krijgen. Zo kun je ook last krijgen van kortademigheid, druk op de borst, een benauwd gevoel en ben je sneller vatbaar voor ziekte. Wat kan je er aan doen? Ga de strijd aan met stress! Het zal even een tijdje gaan duren voordat je echt grote effecten zult gaan merken van je nieuwe stressvrije leven, maar het is het doorzetten zeker waard! Zoals ik al zei is mediteren en ontspanning erg goed om van stress af te komen. Breid dit dan ook beetje bij beetje uit naar iedere dag of misschien zelfs twee keer per dag als je dat nodig hebt! Verder is het goed om ook gedurende de dag als je bezig en druk bent te denken aan je stress niveau. Probeer zo ontspannen mogelijk je dag door te komen. Heb je haast? Je gaat niet sneller door te stressen! Probeer rustig te blijven op ieder moment. Dit zal ook helpen om de stress te lijf te gaan. Zeker als je een te hoge bloeddruk hebt door stress.

hoge bloeddruk door stress, stress symptomenHeb je een te hoge bloeddruk verkregen door stress of heb je andere symptomen die stress gerelateerd zijn? Ga dan eens aan de slag met de bovenstaande tips en info! Wil je meer lezen over stress en hoe je een stressvrij leven kunt krijgen? Lees dan eens ons blog “Tips tegen stress. Ga voor een stressvrij leven!”.

Bronnen: stressvrijleven, thuisarts