Geleide meditatie ontspanning. Wat is het?

geleide meditatie ontspanning, meditatie voor beginners

Ontdek op een relaxte manier hoe meditatie voelt voor jou. Geleide meditatie biedt jouw ontspanning en focus en is een ideale meditatie voor beginners! Meditatie is een hele fijne manier om even een momentje rust te pakken en voorkomt een teveel aan stress. Bovendien kan mediteren jou helpen om de overmatige stress die je hebt, tegen te gaan. Misschien weet je dat mediteren jou enorm kan helpen op bepaalde of meerdere gebieden in je leven, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen met mediteren. Of misschien weet je niet zo goed wat je moet doen. Dan is geleide meditatie een perfecte manier om met mediteren te gaan beginnen!

Geleide meditatie: ontspanning door begeleid mediteren

Wat is geleide meditatie nou eigenlijk? Bij geleide meditatie wordt je begeleid door muziek of audio die jou helpt om te ontspannen, in het moment te komen en tot rust te komen. Geleide meditatie helpt niet alleen bij ontspanning, want deze vorm van meditatie kent meerdere aspecten waar je enorm veel mee kunt gaan bereiken! Geleide meditatie is niet alleen een perfecte meditatie voor beginners maar ook een onwijs goede manier om meerdere aspecten in je leven aan te pakken en de juiste focus te verkrijgen. Ben je een beginner of vindt je deze manier van mediteren gewoon erg fijn? Dan is geleide meditatie een perfecte manier om tot rust te kunnen komen, tot nieuwe ideeën te komen en je positiviteit een boost te geven.

Soorten geleide meditatie

Geleide meditatie ontspanning is er in diverse vormen en maten en bevat meerdere aspecten van het leven. Hieronder een aantal voorbeelden van geleide meditaties.

  • Anti-stress ademhaling: met een anti-stress ademhaling meditatie word je begeleid door een stem (of door enkel muziek als je verder gevorderd bent).  Dit helpt jou om op een goede manier adem te halen en te ontspannen.
  • Dankbaarheid: het is heerlijk om iedere dag en iedere avond voordat je gaat slapen op te noemen waar je die dag dankbaar voor bent. Het is een ideale manier om positief te blijven en de mooie dingen in je leven te blijven inzien.
  • Inspiratie: het doel van een geleide meditatie gericht op inspiratie is om je te motiveren en inspireren. Je wordt gestimuleerd om jezelf vragen te stellen die leiden tot meer inzicht en bewustzijn.
  • Visualisatie: tijdens deze geleide meditatie wordt je inbeeldingsvermogen op de proef gesteld. Je vertaalt jouw wensen in je gedachten naar beeld en visualiseert je leven zoals je het graag zou willen zien. Deze geleide meditatie leidt uiteindelijk tot meer ontspanning, inzicht en nieuwe ideeën.
  • Affirmaties: affirmaties zijn zinnen die je voor jezelf steeds herhaald. Alsof het de realiteit is! Deze dagelijkse, positieve affirmaties zoals ‘Ik ben mooi, van binnen en buiten’, ‘ik ben succesvol’ of ‘ik heb een prachtig leven’ zullen je helpen je leven een andere draai te geven.

Manier van denken veranderen

geleide meditatie ontspanning, meditatie voor beginners

Ben je er aan toe om nu echt eens iets te veranderen in je leven? Niet alleen één dingetje, maar heel je manier van denken? Wil je positiever in het leven staan? De dingen bereiken die je altijd al hebt gewilt en het stressvolle leven achter je laten? Begin dan met geleide meditatie ontspanning! Deze fijne meditatie vorm is ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Begin vandaag nog en verander je leven! Voor meer positiviteit lees dan ook eens ons blog “Negativiteit omzetten naar positiviteit“.

Bronnen: MeditationMoments, Medtatie Wereld