Een positieve uitstraling komt van binnenuit

“He wat zie je er mooi en sterk uit!” Ik zie er niet uit in mijn ogen, mijn haar is vet, heb geen make-up op en heb wallen onder mijn ogen. Toch straal ik kennelijk iets uit wat haar opvalt. Het doet me beseffen dat hoe je je van voelt een grote invloed heeft op een positieve uitstraling. Daar heb je geen make-up of gewassen haar voor nodig! 

7 tips voor een mooie look van binnenuit:

Voor een krachtige en positieve uitstraling van binnenuit, heb ik 7 tips voor je opgesteld. Als je deze in je leven toevoegt, dan heb je steeds minder make-up en verzorgingsproducten nodig en houd je een mooie uitstraling. Hierdoor bespaar je geld en kun je meer geld uitgeven aan goede verzorgingsproducten die nog meer positiviteit toevoegen aan hoe je er uit ziet. Onder de links van de tips, vind je de uitgebreidere blogs van deze tips!

1. Yoga

Yoga maakt je flexibel van binnen en van buiten. Je leert je lichaam kennen en weet wat wel en niet goed voor je is. Ken je die mensen die een serene uitstraling hebben als ze na een yogales de studio uitkomen? Dat is wat schoonheid van binnenuit is. Maar yoga is meer dan alleen houdingen op de yoga-mat, het is een levensstijl die je jezelf kunt aanleren. Alle onderstaande tips passen in het leven van een yogi.

Bekijk de blogs over Yoga.

2. Mediteer en reflecteer

Meditatie neemt je mee naar jouw interne belevingswereld. Meditatie is niet zozeer het uitzetten van je gedachten, het is je gedachten van een afstand leren bekijken en daarmee je denkwereld kunnen aanpassen. Op alle gedachten die je hebt, kun je vervolgens reflecteren, de mooie gedachten kun je behouden, daar word je alleen maar mooier van. De minder mooie gedachten kun je veranderen door mooie gedachten. Zo leer je positief te denken en geeft je meteen een positieve uitstraling! 

Bekijk de blogs over Meditatie.

3. Gezonde voeding

Voeding is een krachtig instrument voor een jonge en positieve uitstraling. Hoe meer suiker, vlees en tarwe je eet, hoe fletser je uitstraling. Als je daarentegen veel groente, fruit, noten en peulvruchten eet, wordt je uitstraling fris en jong. Dat wil niet zeggen dat je nooit meer een taartje kunt eten, de 80/20-regel is hier een goede graadmeter, eet 80% vers en onbewerkt en 20% geniet je van de dingen die je echt niet kunt laten staan. Het is hierbij wel goed om te kijken naar wat goed werkt voor jou en wat niet. Zo past een 100% veganistisch of rauw dieet niet bij elk lichaam. Het is dus goed uit te zoeken wat bij jou past. 

Bekijk de blogs over Voeding.

4. Doe wat je leuk vindt

Als je doet wat je leuk vindt, ga je vanzelf lachen en stralen. Dit heeft een positief effect op de mensen om je heen, die vanzelf met je mee gaan lachen en dat heeft dan weer effect op jou en geeft je een positieve uitstraling. Ontdek wat jij leuk vindt en ga dat vaker doen.

Bekijk de blogs over Positiviteit.  

5. Omring je met natuur

Veel buiten zijn doet goede zaken voor je huid. Teveel zon is niet gezond, maar buitenlucht wel. Zorg dus dat je dagelijks (ook in de winter) een dagelijkse portie zonlicht krijgt, zodat je huid kan blijven ademen en stralen. Zorg ook voor een grote hoeveelheid aan planten in huis en op kantoor, voor voldoende frisse lucht die zorgen voor een frisse en positieve uitstraling in je gezicht.

Bekijk de blogs over Natuur.

6. Wissel zittend werk af met veel beweging

Beweging is van groot belang voor een gezond lichaam, beweging zorgt ook dat je jong en fit blijft en dat straal je weer uit in je gezicht. Door te bewegen verlies je natuurlijk ook gewicht, daarom is het helemaal niet gek om je werkdagen te laten bestaan uit een mix van zittend werk en werk waarbij je moet bewegen. een combinatie van een kantoorbaan en een baan in een winkel of de horeca is een perfecte combi om fit te blijven. Ook regelmatig sporten en wandelen werken mee in de bevordering van een positieve uitstraling. 

Bekijk de blogs over Beweging.

7. Neem de tijd; voorkom stress

Zorg voor zo min mogelijk stress in je leven. Stress maakt je niet mooi en zorgt sneller voor rimpels. Maak dus tijd voor dingen. Stel niet te harde deadlines, neem de tijd om van en naar je werk of andere afspraken te reizen, zodat je tijd overhoudt als je eventueel vertraging hebt. En laat je niet gek maken door de deadlines van de mensen om je heen. 

Bekijk de blogs over Stress.

8. Bonus: Ga voor kwalitatieve make-up en verzorgingsproducten 

Dikke lagen foundation gaan in je poriën zitten en zorgen ervoor dat je huid niet meer kan ademen, dit veroorzaakt een niet-natuurlijk en ongezonde uitstraling. Door make-up te gebruiken krijg je ook allerlei slechte stoffen in je lichaam, want alles wat je op je huid smeert, gaat door je huid naar binnen. Als je gezond eet, wil je natuurlijk niet ook via die weg nog ‘troep’ naar binnen krijgen. Kies dus voor kwalitatief goede producten en denk goed na voor je make-up gebruikt, heb je het echt nodig voor een positieve uitstraling? Ben je dan nog jezelf of is het een masker om iemand anders te kunnen zijn? 

Bekijk de blogs over Verzorging.

Lees hier onze uiterlijke verzorging tip: LumiSpa!