Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Buitenlucht is gezond. Ga lekker naar buiten!

Buitenlucht is gezond. Ga lekker naar buiten!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Na een hele dag binnen zitten verlang je er naar, frisse lucht! Buitenlucht is gezond. Niet alleen voor je humeur, maar voor je hele lichaam!

Ons leven wordt alsmaar drukker, even buiten zijn en tot rust komen is een goede manier om je even helemaal te kunnen ontspannen. Een natuurlijke boost voor je lichaam, dat is frisse buitenlucht! Wist je dat voldoende buitenlucht gezond is voor zowel je fysieke als mentale welzijn?

4 redenen om meer naar buiten te gaan

1. Buitenlucht is goed voor je geheugen

Genieten van de buitenlucht is goed voor je korte termijn geheugen. Je korte termijn geheugen werkt beter als je buiten bent en even een rustmomentje kan pakken, zonder teveel afleiding.

2. Verhoogd immuunsysteem door frisse buitenlucht

Vaak buiten zijn is erg goed om je immuunsysteem te stimuleren! Buitenlucht is gezond voor lichaam en geest en geeft je lichaam de benodigde energie en anti-stoffen die je lichaam nodig heeft om ziektes en andere narigheid te kunnen weren. Buitenlucht heeft zelfs een anti-kanker effect op het lichaam. Er wordt vaak associatie gelegd met stress en kanker. Wanneer je minder stress ervaar én je immuunsysteem werkt op volle toeren, dan is de kans kleiner dat je lichaam kankercellen zal ontwikkelen.

3. Buitenlucht is gezond: scherper en meer creativiteit

Door te genieten van buitenlucht, kan je je weer opladen. Nieuwe energie opdoen. Doordat je even alles los kunt laten en een frisse neus te halen, zal je scherper zijn en dat niet alleen. Je zal je creativiteit en productiviteit verhogen en hier optimaal gebruik van kunnen maken! Stel je eens voor; je zit op je werk, het is echt zo’n dag vandaag dat er helemaal niets uit je handen komt, je bent futloos en hebt nergens zin in. Ga eens lekker een rondje lopen in je pauze, ik weet zeker dat je je beter zal voelen! Ook al is het maar 5 minuten, je zal merken dat je je toch even kan opladen om daarna weer aan de slag te kunnen gaan!

4. Beter zicht door voldoende buitenlucht

Zijn je ogen slechter geworden naar jouw idee? Misschien kom je wel te weinig buiten. De frisse lucht, de zon en gewoon even het buiten zijn heeft veel effect op zowel lichaam als geest en zo ook je ogen! Wanneer je vaker naar buiten gaat, zal je vele voordelen aan je lichamelijke en mentale gezondheid gaan merken. Je zicht zal beter worden en je zal je vele malen beter gaan voelen, alleen maar voordelen aan buiten zijn!

buitenlucht is gezond

Ben je het ook zo zat om je steeds futloos te voelen? Heb je geen energie en heb je nergens zin in? Kom dan in actie en ga lekker naar buiten!

Ben je benieuwd naar meer gezondheidstips en wil je meer bewegen? Kijk dan eens op de “Waarom is bewegen belangrijk?” blog!

Bronnen: Outdoorinfo