Gratis verzending va. 79.95

Bio gecertificeerde producten

info@hellobeauty.nl

Home » Benauwd gevoel stress. Ga de strijd aan met stress!

Benauwd gevoel stress. Ga de strijd aan met stress!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wanneer je een benauwd gevoel ervaart door stress kan dit erg vervelend zijn. Een benauwd gevoel is een van de tekenen dat je een teveel hebt aan stress. Andere tekenen kunnen zijn; een angstig gevoel, oververmoeidheid en een hogere kwetsbaarheid van je immuunsysteem. Stress kan namelijk de werking van je immuunsysteem aantasten waardoor je sneller vatbaar bent voor ziekte. Niet zo fijn dus! Wil je de strijd aangaan met stress en heerlijk stressvrij leven en genieten? Lees dan maar lekker met me mee!

Een benauwd gevoel door stress

Het is absoluut niet fijn om je steeds benauwd te voelen! Een benauwd gevoel door stress komt doordat je adem erg hoog zit. Je lichaam zit namelijk de hele tijd in “vecht-of-vlucht” modus waardoor je te weinig rust en ontspanning ervaart. Een benauwd gevoel kun je aanpakken door ademhaling– en ontspanningsoefeningen te doen. Bovendien kunnen deze oefeningen ook andere tekenen van stress aanpakken zoals angstgevoelens. Angstgevoelens hebben namelijk met een benauwd gevoel gemeen dat ze beide worden veroorzaakt door een te hoge ademhaling. Een te hoge ademhaling zal door meer rust en ontspanning lager worden en door oefeningen te doen die je laten focussen op een goede buikademhaling.

Tekenen van stress aanpakken

Wil jij van de stress af die je dagelijks ervaart? Misschien weet je niet helemaal waar je moet beginnen of wat je er aan kunt doen. Er is zeker wat aan te doen en ook jij kunt stress-vrij door het leven gaan! Zoals we al hebben besproken is het doen van ademhaling- en ontspanningsoefeningen een goed begin! Hieronder nog een aantal tips op een rijtje om een benauwd gevoel en andere tekenen van stress te lijf te gaan;

  • Ga mediteren! Door te mediteren kom je meer tot rust en zal je meer kunnen ontspannen. Daarnaast helpt meditatie om je hoofd leeg te maken en weer frisse, nieuwe energie op te doen.
  • Probeer rustig te blijven in iedere situatie. Door je bijvoorbeeld druk te maken dat het verkeer langzaam rijdt, zal het verkeer niet sneller gaan. Vaak is het juist zo dat als je teveel haast hebt dat alles juist minder goed gaat omdat je je te weinig kan focussen. Dat geldt voor ieder aspect van je leven zoals op je werk, thuis of onderweg.
  • Blijf in beweging. Door te sporten of in ieder geval iedere dag voldoende te bewegen zul je merken dat je je steeds vaker en gemakkelijker kunt ontspannen. Sport en beweging zorgt er namelijk voor dat je lichaam meer tot rust komt. Daarnaast zorgt voldoende beweging ervoor dat je ademhaling beter wordt en dat je meer energie krijgt!
  • Ga lekker naar buiten! Buitenlucht is erg gezond voor je en helpt je meer te focussen en tot rust te komen. De natuur heeft namelijk een rustgevende werking. Frisse lucht zorgt er ook voor dat je beter kunt ademhalen en even in het moment kunt zijn en kunt genieten van het hier en nu.

benauwd gevoel stress, tekenen van stressWil je verder lezen over hoe je voor eens en altijd met een teveel aan stress kunt afrekenen? Hoe je de tekenen van stress en een benauwd gevoel kunt overwinnen? Lees dan eens ons blog “Tips tegen stress”! Het is in het begin misschien even moeilijk, maar wanneer je er echt mee aan de slag gaat zul je merken dat ook jij stress-vrij kunt leven!

Bronnen: Stressvrijleven, Loveyourself, Hetdrukkeleven