10 minuten meditatie: zen zijn in korte tijd!

10 minuten meditatie, mediteren hoe doe je dat

Zen worden, zen zijn en het blijven hoeft niet veel tijd te kosten en je hebt er mentaal echt enorm veel aan! Met 10 minuten meditatie per dag of wanneer jij het nodig hebt, kan je al een hele hoop bereiken. Maar dat mediteren, hoe doe je dat nou eigenlijk precies? Dat gaan we in dit blog bespreken! Meditatie kan je een hoop voordelen opleveren, zoals minder stress en een rustig gevoel. Maar ook meer in het hier en nu zijn en even alles van je af laten glijden is waar meditatie onder andere erg goed voor is.

Mediteren, hoe doe je dat?

Ontspannen worden in 10 minuten, kan dat eigenlijk wel? Ja dat kan zeker! Als je maar de juiste techniek toepast en je volledig openstelt aan ontspanning. Een antwoord op de vraag: mediteren, hoe doe je dat? Hieronder heb ik een voorbeeld beschreven van een 10 minuten meditatie:

  • Trek even een comfortabel kloffie aan en zet eventueel een bijpassende meditatiemuziek erbij aan.
  • Pak een kleedje of een yogamat waar je op kunt zitten of ga in kleermakerszit op de bank zitten.
  • Ontspan je armen, je schouders en de rest van je lichaam en leg je handen met je handpalmen naar boven op je knieën.
  • Sluit je ogen.
  • Probeer een voor een je gedachtes na te gaan en deze te laten varen.
  • Blijf je lichaam ontspannen en probeer je gedachten leeg te maken door bovenstaande handeling.
  • Blijf lekker ontspannen tot de 10 minuten voorbij zijn en sta langzaam op.

10 minuten meditatie

Heb je de 10 minuten meditatie geprobeerd? En? Lukte het een beetje om te ontspannen? Misschien lukte het de eerste keer niet helemaal, maar je zult zien hoe vaker je mediteert, hoe sneller je je gedachtes leeg kan maken en kunt ontspannen. Misschien lukt het wel gelijk en voel je je nu heerlijk tot rust gekomen. Top! Blijf doorgaan en ga de stress te lijf met 10 minuten meditatie. Want even serieus, we hebben allemaal wel 10 minuten per dag om voor onszelf te zorgen toch? Jouw gevoel en jouw lichaam en gezondheid is ook erg belangrijk. Onthoud dat maar goed, denk soms even aan jezelf en voel je lekker in je vel. Ontspannen en gelukkig door het leven gaan is veel waard deze tijd!

10 minuten meditatie, mediteren hoe doe je datTegenwoordig wordt meditatie gelukkig niet meer als zweverig gezien als vroeger. Het is geen taboe meer om te willen ontspannen en de stress te lijf te gaan van het drukke leven. Heb je meer interesse in wat mediteren en ontspannen voor jou kan betekenen? Mindfulness wordt vaak in verband gebracht met meditatie, wil je hier meer over lezen? Lees dan een ons blog over “Het verschil tussen mindfulness en meditatie“.